Menu

Droge huid

In de normale situatie bestaat er een evenwicht in de waterhuishouding van de huid met de omgeving. De huidbarriere bestaat voornamelijk uit vetten. Indien deze vetten minder worden dreigt de huid water te verliezen met als gevolg uitdroging van de huid.
De huid is uit balans waardoor men schilfering en roodheid kan waarnemen. Soms is de huid zo uitgedroogd dat men barstjes gaat zien, dit geeft een craquelé aspect. De droge gebarsten huid is vatbaar voor infecties en dient dus goed behandeld te worden.
PUUR Huidinstituut heeft voor u de volgende oplossingen:

Gerstekorrel (milia)
Een gerstekorrel zit net onder de huid en heeft veel weg van een wit korreltje. Hierdoor ontstaat er dus een klein bultje. Dit bevindt zich vaak op of rondom het ooglid. De gerstekorrel kent ook een medische naam: de milia. Vaak ontstaan gerstekorrels door een tekort aan vocht in de huid. Volkomen onschuldig maar vaak ongewenst.
Gerstekorrels gaan soms vanzelf weer weg, maar helaas niet altijd. Als je er van af wilt, dan kan de gerstekorrel worden verwijderd. Met een scherpe, steriele naald wordt een klein gaatje gemaakt in de huid zodat de gerstekorrel kan worden verwijderd.